top of page

Farmi - Mustialan kotieläinpiha

Farmi on Mustialassa sijaitseva kotieläinpiha keskellä kauneinta Tammelaa. Kotieläinpiha on perustettu keväällä  2014 ja ensimmäisen kesän ajan toimintaa ylläpiti Agropit osuuskunta. Kesällä 2015 toiminnasta vastasi Elosa Osk, joka laajensi toimintaa Aittapossuilla ja lasten kotieläinleireillä. Aittapossut toimivat vuoteen 2017 asti.

 

Kotieläinpiha on perustettu vanhan strutsilan ympäristöön. Vanha rakennus on ollut monenlaisessa käytössä vuosikymmenten aikana, viimeisimpänä hevostallikäytössä. Kotieläinpihan ympärillä on noin kolme hehtaaria luonnonhoitopeltoa sekä kauniita perinnemaisemakohteita.

Vuonna 2019 Farmi täyttää viisi vuotta, sitä kuinka tätä merkkipaalua juhlistamme, emme vielä tiedä. Farmilla pääsee rapsuttelemaan erilaisia maatilaneläimiä tai vaikkapa kokeilemaan poniratsastusta tai kärryajoa. Tänä kesänä järjestämme myös päiväleirin, josta tulee löytymään lisätietoa Farmileirit välilähdellä.

​Maaseutu tutuksi

 

Suomalaisella maaseudulla riittää näkemistä ja kokemista ympäri vuoden. Haluamme tuoda maaseutuelinkeinoja tutuksi kaiken ikäisille. Kotieläimet ja peltomaisemat herättävät toisille kauniita muistoja, kun taas toiset saavat täysin uusia elämyksiä luonnon keskellä.

 

Haluamme näyttää ihmisille, millaisia tuotantoeläimiä maasedulta löytyy, ja miten niiden hoitoon ja hyvinvointiin voidaan vaikuttaa. Kuluttajat pääsevät myös näkemään elintarvikkeiden alkuperää ja alkutuotannon vaiheita.

Kotieläinpihan säännöt

 

  • Kotieläinpihalla vierailu on sallittua vain aukioloaikoina tai ennalta varattuna vierailuaikana. Vierailu on maksullista.

  • Ethän anna eläimille omia eväitäsi! Ruohoa voit tarjota aidan raosta.

  • Tarhoihin ei saa mennä ilman hoitajaa, eikä portteja avata.

  • Alueelle ei saa tuoda vieraita koiria tai muita lemmikkejä, tautiriskin ja arvaamattoman käytöksen takia.

  • Ethän tule kotieläinpihalle samoille kengillä, joilla olet käynyt muissa eläintiloissa.

  • Käyttäydy rauhallisesti ja vältä turhaa äänenkäyttöä. Muista, että olet vierailulla eläinten kodissa. 

bottom of page