top of page

Hyvä tietää possuista

 

 

Possut kasvavat Farmin yhteyteen rakennettussa sika-aitauksessa, jossa niillä on säänsuoja ja paljon tilaa tonkia.  Sikojen katoksessa on runsaasti olkea kuivikkeena. Sioilla on aitauksessa ruokintakaukalot ja automaatti vesinipat. Siat ruokitaan liemiruokinnalla eli possut saavat viljaa sekä tarvitsemansa kivennäiset puolitiivisteestä. 

 

Siat teurastetaan Metsärannanlihassa Punkalaitumella ja kuljetamme siat itse teurastamolle, jolla pyrimme pienentämään eläimille aiheutuvan stressin määrää.

Teuraspainoltaan noin 80 kilon siasta saadaan lihaa noin 50-60 kiloa riippuen onko tuotteet luullisia vai luuttomia. Viime vuonna (2016) siat kasvoivat hyvin ja yhdestä eläimestä saatiin jopa 100 kg lihaa. Omasta siasta on mahdollista saada myös kaikki sivutuotteet, kuten esimerkiksi sisäelimet ja luut.

Jokainen sika teurastetaan yksilöllisesti ja lihat pakataan omiin pakkauksiinsa. Tällä tavoin jokainen asiakas saa oman possunsa lihat itselleen. Pakkaukset ovat suurimmaksi osaksi kooltaan 500-1000 g kokoisia. Yleensä lihat pakataan vakuumiin tai tiiviiseen pussiin.

 

Lihat haemme teurastamolta lihanjakopäivänä Mustialaanja ne on noudettava samana päivänä, sillä meillä ei ole isoja kylmätiloja lihojen säilyttämiseksi. Lihojenjakopäivä ilmoitetaan myöhemmin alkusyksystä. Päiviä tulee olemaan todennäköisesti kaksi ja ne sijoittuvat loppuviikolle.

 

  • Facebook Social Icon

Mitä olet ostamassa?

 

Possut tulevat Farmille toukokuun lopulla läheiseltä kasvattajalta. 

 

Teillä on aina mahdollisuus tulla katsomaan possuja Mustialaan. Pyydämme kuitenkin sopimaan etukäteen tulostanne, jotta olemme paikalla Farmilla, kun tulette. Kotieläinpihan aukiolon aikaan ei tarvitse ilmoittaa etukäteen.

 

Kimppapossun hankkiminen on mahdollista. Ota kaverisi mukaan! Tällöin kummallekkin ostajalle tulee puolikas sika, eli puolet lihoista. Lihan jakaminen puoliksi on helpointa. Jos kuitenkin koet, että puolikaskin possu on liikaa, niin ota puolikas sika kimppaan. Lihan jakaminen on tällöin haastavampaa, sillä kaikki eivät saa kaikkea. Esim. siasta saa vain kaksi kinkkua.

Possujen elämää voit

seurata facebookissa

bottom of page